...

Eğitim Her Yerde

Pandemi Döneminde Derslerin Uzaktan Eğitimle Yapılmasına İlişkin Senato Kararı
09/04/2020

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosu'nun 24/03/2020'de aldığı kararlar uyarınca Kovid19 Pandemi Dönemi Uzaktan Eğitim Uygulamasına İlişkin Usul Ve Esaslar: 

1. Uzaktan eğitim altyapı çalışmalarının yetişmesi durumunda uzaktan eğitim 30 Mart 2020 pazartesi günü, yetişmemesi durumunda 6 Nisan 2020 tarihinde başlayacaktır.

2. 2019-2020 Bahar döneminin kalan 7 haftası, örgün eğitim başlayana kadar uzaktan eğitimle yapılacaktır. 7 hafta içinde örgün eğitimin başlamaması durumunda dönem uzaktan eğitim ile tamamlanacaktır.

3. Tamamı uygulama niteliğinde olan dersler uzaktan eğitim ile yapılmayacak, yaz döneminde yoğunlaştırılmış olarak verilecektir. Bu derslerin hangileri olduğuna bölüm kurulları karar verecektir. Uygulama olmasına rağmen uzaktan eğitime uygun materyal hazırlanan dersler ise uzaktan öğretimle verilebilecektir.

4. 2019- 2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde uzaktan öğretim yoluyla verilemeyen “uygulama dersleri”nin ve “derslerin uygulama kısımları”nın telafisi ile tüm derslerin sınavlarının yapılabileceği yoğunlaştırılmış akademik takvim, COVİD -19 salgınının seyrine göre daha sonra belirlenip uygulanacaktır.  Bu dönemle sınırlı olmak kaydıyla, sınavlar ve öğrenci başarısının değerlendirilmesine ilişkin hususlar, Üniversitemizin yetkili kurullarınca daha sonra belirlenecek ve öğrencilerle paylaşılacaktır.

5. Bilimsel Kültürel Etkinlikler Dersi sorumlu öğretim elemanı tarafından öğrencilere ödev hazırlama, önerilen kitaplardan okuma ve değerlendirme, önerilen filmleri izleme ve yorumlama vb. aktiviteler şeklinde yaptırılacak, daha önce katılmış olduğu aktivitelerde değerlendirmeye alınacaktır.