...

Eğitim Her Yerde

Öğrencilerimize Yönelik "Pandemide Psikolojik Sağlık" Konulu e-Seminer Düzenlendi
30/05/2020


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından düzenlenen ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NUZEM) koordinatörlüğünde NEVÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nilgün TÜRKİLERİ'nin katılımyla Üniversitemiz öğrencilerine yönelik "Pandemide Psikolojik Sağlık" konulu seminer düzenlendi.

Pandemi sebebiyle NUZEM uzaktan eğitim sistemleri üzerinden gerçekleştirilen seminere SKS Daire Başkanı Ümit EĞRİBAŞ ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Nilgün TÜRKİLERİ "Korku, kaygı gibi duyguların tehdit algısının geleceğe yönelik önlemler almamızı sağladığından dolayı organizmanın hayatta kalması için önemli olduğunu, bu nedenle pandemi sürecinde yaşanılan korku duygularının normal ve sağlıklı bir durum olduğunu ancak yoğun kaygı hissiyatının bizleri duyarsızlaşmaya ya da rehavete kapılmaya itebileceğini" belirtti.

Küresel olarak yaşadığımız salgın felaketinin, bu korku duygumuzu tetiklemekte ve stress düzeyimizi arttırabileceğini belirten Türkileri, bu süreçte yeni düzene adapte olabilmek için stresle sağlıklı biçimde baş etme yollarından bahsetti.

Sunum sonrası öğrencilerin sorularının yanıtlanmasından sonra seminer sona erdi.