...

Eğitim Her Yerde

NEVÜ Pandemi Dönemi Uzaktan Eğitim Süreci
07/05/2020

Yükseköğretim Kurulu’nun Covid-19 pandemisi nedeniyle 13 Mart 2020 tarihinde aldığı karar ile eğitime 3 hafta ara vermesinin ardından derslerin uzaktan eğitim yolu ile sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Sürecin başından itibaren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak derslerin uzaktan eğitimle devam etmesi öngörüsü ile tüm senaryolar planlanarak hazırlıklara başlanmıştır.

Üniversiteler tarafından ortak kullanılan yazılımlarda yaşanabilecek yoğunluk göz önünde bulundurularak Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB) ile birlikte “NEVÜ Derslik” adını verdiğimiz yeni bir Öğrenim Yönetim Sistemi (ÖYS) oluşturmuş, 570 akademisyen ve 15909 öğrencimizin aktarımını yapılmıştır. Bu süreçte ihtiyaç duyulabilecek bilgilerin tek bir noktada toplanması için “Eğitim Her Yerde” sloganı ile https://egitimheryerde.nevsehir.edu.tr adresinde oluşturulan internet sitesinde bilgilendirmeler, kılavuzlar ve sistemlerin kullanım videoları hazırlanmıştır.

NUZEM ve BİDB personellerinden oluşan 13 kişilik Uzaktan Eğitim Destek Ekibi, sürecin başından itibaren yoğun bir hazırlık ve uygulama çalışması yürütmeye devam etmektedir. Destek ekibimiz, oluşturulan Destek Talep Formları ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı ile haftanın 7 günü karşılaşılan sorunlara çözüm üretmeye devam etmektedir.

Uzaktan eğitimin başladığı 30 Mart tarihinden itibaren akademisyenlerimiz ÖYS üzerinde 24.854 ders yapmış ve 13834 öğrencimiz derslere katılmıştır. Bugüne kadar ÖYS içerisinde 195.545 öğrenci, 14.379 akademisyen erişimi ile eğitimler devam etmiştir. Günlük ortalama 4345 öğrencimiz ve 319 akademisyenimiz sisteme erişim sağlamıştır.

Bu sıkıntılı ve stresli süreçte sabırları ve anlayışları için öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve uzaktan eğitim sürecine dahil olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

NEVÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü